Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο – πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Η διώρυγα κόβει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346 μ. Το πλάτος της στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6 μ. και στο βυθό της 21,3 μ., ενώ το βάθος της κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μ.

Ο συνολικός όγκος των χωμάτων που εξορύχτηκαν για την κατασκευή της έφθασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.Η διώρυγα βρίσκεται ανατολικά της Κορίνθου κι ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό.

Σήμερα, ο Ισθμός προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών. Εκτός από τη διώρυγα, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και τις δύο βυθιζόμενες γέφυρες στις δύο άκρες του, οι οποίες βυθίζονται κάθε φορά που είναι να περάσει τη διώρυγα κάποιο πλοίο. Η μία είναι της Ποσειδωνίας, που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι και η άλλη των Ισθμίων. Ωστόσο, λόγω της τοποθεσίας και της κίνησης, εκείνη της Ποσειδωνίας προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, οι τουρίστες κάθε φορά που η γέφυρα βυθίζεται, μένουν με το στόμα ανοιχτό.Ο Ισθμός, δεν είναι, όμως, μόνο η διώρυγα. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το διάπλου της διώρυγας, ενώ η αδρεναλίνη θα φτάσει στα ύψη, κάνοντας μπάντζι τζάμπινγκ. Ξεχωριστή, όμως, εμπειρία είναι και ο διάπλους του Ισθμού, με κανό καγιάκ ή σανίδα του σερφ.

Μια δυνατή δόση αδρεναλίνης, μια αίσθηση ελευθερίας και δυνατά συναισθήματα!!!

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο κάτω μέρος της τουριστικής γέφυρας της Κορίνθου, σε ύψος 80 μέτρων από την επιφάνεια του νερού και πολλοί λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για Bungee jumping στον κόσμο. Καθώς πέφτεις, αισθάνεσαι την αντίσταση του αέρα στο πρόσωπο, βλέπεις το νερό να πλησιάζει, νιώθεις απλά ότι έκανες μια τρέλα. Στο τέλος βέβαια γελάς και σκέφτεσαι «πότε θα ξαναβουτήξω»!Το άλμα είναι ακόμα πιο μοναδικό, εδώ στον Ισθμό της Κορίνθου εξαιτίας της μυθικής θέας του. Αφού ζυγιστείτε, θα περάσετε να δέσουν με τους ειδικούς ιμάντες τα πόδια σας και θα φορέσετε ένα ολόσωμο ορειβατικό ένδυμα (harness). Στη συνέχεια θα περάσετε στην πλατφόρμα Bungee, θα σας ξαναζυγίζουν οι jumpmasters, θα μπει το κατάλληλο σχοινί (bungee rope), θα γίνει ο τελικός έλεγχος και…. φύγατε! Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να ακουμπήσετε και το νερό στο άλμα σας!Μετά την βουτιά στο ιστορικό κανάλι, ανεβείτε στην πλατφόρμα και για να στυλωθείτε πηγαίνετε να κολατσίσετε ζουμερά χοιρινά σουβλάκια στις ιστορικές ψησταριές της παλιάς εθνικής οδού.

Το Grand Olympic απέχει από τον Ισθμό:

  • 6,6 χλμ.
  •  10λ οδικώς
isthmos