Η Αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου. Δεσπόζουν ο αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, η οδός Λεχαίου, το Ωδείο, και το θέατρο.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.Αξίζει να περιηγηθείτε γύρω από το δωρικό ναό του Απόλλωνα που δεσπόζει στο κέντρο και να αναζητήσετε τα ίχνη από τη Ρωμαϊκή αγορά, τα λουτρά και τις στοές και φυσικά να θαυμάσετε τα ευρήματα των ανασκαφών στο μουσείο (ψηφιδωτά, κεραμικά κλπ. )Τα ερείπια στον αρχαιολογικό χώρο δίνουν σαφή εικόνα της μεγάλης οικιστικής της ανάπτυξης, ενώ ο καλοδιατηρημένος δωρικός ναός του Απόλλωνα ( 550 π.Χ. ) αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία για την ακμή της πόλης ήδη από τα αρχαϊκά χρόνια.

Στα νοτιοδυτικά της αρχαίας Κορίνθου υψώνεται ο βράχος της Ακροκορίνθου σε ύψος 575 μέτρων.

Στο κάστρο Ακροκορίνθου δημιουργήθηκαν τρεις αμυντικές οχυρωματικές ζώνες με τείχη, προμαχώνες, πολεμίστρες, τάφρους και καλά οχυρωμένες εισόδους.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν απομεινάρια ναών απ’όλες σχεδόν τις χρονικές περιόδους ενώ αξίζει να ανεβείτε μέχρι το ψηλότερο του σημείο οπού θα βρείτε τμήματα της βάσης του αρχαίου ναού της Αφροδίτης. Από εκεί η θέα είναι εκπληκτική.

Το ανηφορικό λιθόστρωτο δρομάκι που σε ανεβάζει στις διαδοχικές πύλες θέλει παπούτσια που δεν γλιστράνε, νερό και καπέλο.

apostasi archaia

Το Grand Olympic απέχει από την Αρχαία Κόρινθο:

  • 18,7 χλμ.
  •  21 λεπτά οδικώς